Magyar Diáksport Szövetség eredményességi kimutatása 2015 – 2016. tanévben

A Magyar Diáksport Szövetség országos eredményességi értékelése elkészült.

A Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2015/16 tanévben 422 iskolából, akik pontot szereztek az országos döntőkön, a 9. helyet szerezte meg.

Országos viszonylatban legeredményesebb iskola lettünk a torna sportágban. Nem sok iskola van az országban, akik ilyen sok dobogós helyezést tudott szerezni egy – egy sportágban.

A Magyar Diáksport Szövetség 2014/15. tanév Eredményességi Pontverseny Általános Iskolás rangsorában 516 iskolából,  a 19. helyet szerezte meg az iskolánk. A bónusz pontszámok nélkül (akik több sportágban szereztek diákolimpiai helyezéseket, minden sportág után plusz pontot kapnak) az országos rangsorban a 7. helyen végeztünk volna.

2015/16 tanévben 422 iskolából a 9. helyet szerezte meg az iskolánk.  (http://www.mdsz.hu/eredmenyessegi/)A bónusz pontszámok nélkül (akik több sportágban szereztek diákolimpiai helyezéseket, minden sportág után plusz pontot kapnak) az országos rangsorban a 6. helyen végeztünk volna. A torna „A” kategóriás eredményeket nem számolták bele az értékelésbe.
Ez a nagyon kiemelkedő, megbecsülendő teljesítmény, az iskola tornászainak köszönhető.